dimecres, 16 de maig del 2012

Mestres 9: El món a l'aula

El novè capítol de la sèrie Mestres s'anomena: El món a l’aula  es va emitir en TV3  el 27 de març del 2012. Transcrivim a continuació les paraules de presentació del capítol que hi trobem a la web de TV3:
“En els últims anys, milers i milers d’alumnes nouvinguts o fills de pares immigrants han arribat a escoles i instituts. El sistema educatiu ha esdevingut la principal fàbrica de ciutadans, assumint el repte de cohesionar aquesta nova societat multicultural. Acollir aquests alumnes i integrar-los al sistema escolar, implicant-hi les seves famílies, és un esforç i una oportunitat per a mestres i professors que han canviat les seves prioritats i les seves maneres de fer per adaptar-se a les noves necessitats.
Aquest episodi entra en un aula d’acollida de l’Institut Barres i Ones, al barri de Llefià, a Badalona, en un institut on la majoria d’almnes han vingut de molt lluny. També mostrem l’experiència de l’Institut la Garrotxa d’Olot, on es treballa en profunditat el coneixement dels països d’origen dels alumnes nouvinguts, i la d’una escola religiosa concertada de Barcelona, l’Escola Vedruna Àngels, que ha optat per oferir als seus alumnes formació sobre totes les religions presents en la comunitat escolar, obrint ponts de diàleg i de trobada entre les diferents visions del món que representen.
Xavier Beltran, l’autor i actor de teatre que la tele va fer popular com a “Lo Cartanyà”, ens porta a l’Escola Cultura Pràctica, de Terrassa, on ensenya la mestra que més estima. Va ser a les seves classes, quan feia EGB, que Xavier Beltran va començar a actuar fent monòlegs per als seus companys. Els acompanyen en aquest retrobament i veurem com l’actor dirigeix un assaig del grup de teatre del centre.
El grafisme del capítol ha comptat amb la participació de l’Escola Mestre Morera de Barcelona.”




En l'apartat de LA VEU DELS NENS veurem com “la multiculturalitat està cada dia més present a les nostres aules. Els alumnes opinen del fet de tenir companys nouvinguts”.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Entrades relacionades

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...