dissabte, 17 de març del 2012

Mestres 2: L'èxit i el fracàs

El segon capítol de la sèrie Mestres s'anomena: L'èxit i el fracàs, i es va emitir en TV3 el 7 de febrer del 2012. Transcrivim a continuació les paraules de presentació del capítol que hi trobem a la web de TV3:

"L’èxit educatiu, el fracàs escolar...Un tema d’actualitat permanent que costa de definir i, sobretot, de resoldre. Què entenem per èxit i fracàs en educació, què vol dir “excel·lència”, què cal avaluar i com fer-ho i quins són els factors que ens ajuden o ens destorben a l’hora de sortir-nos-en...Per a què serveixen, les notes?
Reflecteixen de veritat el que saben els alumnes?Cal demanar el mateix a tots, o a cadascú segons les seves capacitats?
En aquest capítol passem un dia a l’Escola el Roure Gros, de Santa Eulàlia de Riuprimer, on no hi ha ni notes ni exàmens, i on els nens aprenen fent ciència des del primer dia. També visitem l’Institut Valldemossa, que premia l’esforç dels alumnes que ho han tingut més difícil, i coneixem una experiència pionera d’avaluació dels docents, inspirada en l’exemple finès.
També acompanyem el periodista Jordi Évole a l’Escola Antoni Gaudí, on va estudiar l’EGB, a Cornellà, i veiem com organitza un debat amb els nens de cinquè, al costat del mestre que li va ensenyar a ser crític quan era petit.
El grafisme del capítol ha comptat amb la participació de l’Institut Narcís Monturiol, de Barcelona".



En l'apartat de LA VEU DELS NENS, els alumnes parlen dels temes tractats al capítol “L’èxit i el fracàs”.
Ací teniu el vídeo:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Entrades relacionades

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...