dimarts, 13 de desembre del 2011

Ens anem de congrés a Jaén.

Les dos companyes de PT , les de la caseta, se’n van este dijous 15 al " Congreso Estatal sobre Convivencia Escolar" a Jaen.
Es tracta d’una trobada que es convoca periòdicament (cada vegada en un lloc diferent) per tractar el tema de la convivència escolar. L’estructura del congrés la forma una part d’exposició i una de treball, tot per aconseguir ajuntar l’ experiència acumulada per molts professionals que han investigat  o saben del tema.
La trobada, com ja s’ha apuntat, té com a finalitat fer un intercanvi  d’experiències i treballs. És una manera molt efectiva de conèixer que fan altres professionals preocupats pel mateix tema. Els ponents i assistents al congrés són professors i també hi van  altres implicats en educació de tot l’Estat espanyol, siga assistents socials, educadors, politics....
Hi es parlarà sobre els models predominants de valors socials, sobre la gestió de convivència a l’aula, sobre la implicació de la comunitat en la convivència escolar, sobre el paper de  l’orientació i acció tutorial...
Amb tot s’aconsegueix tenir coneixement d’una ampla pluralitat de models que són els que cadascú aporta i que a nosaltres ens podran servir de referents en algun moment. Les companyes Silvia i Elena prendran nota. Saber què fan al País Basc o a Ceuta obri la gama de possibilitats a tenir en compte en la nostra realitat particular. 
La seua exposició tractarà sobre dos aspectes: la prevenció i l’actuació en les escoles. Porta per titol “Convivir en el CEIP Elías Tormo: Prevención y gestion de conflictos en el aula.” Endavant. Altre any les acompanyaré jo, este no ha pogut ser. Encara que no és tan fàcil aconseguir plaça de ponent o assistent. Per ser de temàtica interessant que suscita molts interrogants, és una cita anual molt desitjada i cada convocatòria rep moltes  sol·licituds per anar-hi. Hem tingut sort. De la comunitat valenciana només n’han agafat dos comunicacions. El treball presentat conjuntament per Silvia i Elena ha estat un d’ells. Enhorabona, el que heu presentat deu ser interessant. En tornar ja ens fareu una ressenya del que heu exposat i de l’experiència.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Entrades relacionades

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...